Selecteer een pagina

bodywork

“Ieder lichaam heeft een eigen verhaal”

Ons lichaam vertelt het verhaal van alle ervaringen die we hebben meegemaakt in het leven en slaat deze momenten op; ook momenten van stress en emotionele spanning. 

Dit kun je voelen in gespannen plekken in het lichaam, weinig mobiliteit, gebrek aan verbinding met het lichaam of een gevoel van verhoogde stress of alertheid.

Lichaamswerk is een onmisbare tool om meer ontspanning en contact met jouw lichaam te ervaren. Door middel van lichaamswerk begeleid ik je naar een verhoogd lichaamsbewustzijn, meer ontspanning, ruimte en meer bewegingsvrijheid en mobiliteit. Als je lekker in je lichaam zit, zit je ook lekkerder in het leven. Lichaamswerk bevordert daarmee zowel de mentale als de fysieke gezondheid.

let’s feel

lichaamswerk

Ons lichaam vertelt het verhaal van alle ervaringen die we hebben meegemaakt in het leven en slaat deze momenten op. Door middel van lichaamswerk begeleid ik je naar een verhoogd lichaams-bewustzijn, meer ontspanning, ruimte en meer bewegingsvrijheid en mobiliteit. Als je lekker in je lichaam zit, zit je ook lekkerder in het leven.

— Losse lichaamsgerichte sessie +\- 75 min €85,-
— Afgestemd traject van 5 ademsessies en 5 lichaamsgerichte sessies: €950,-

de wijsheid van je lijf

Hoe ziet een lichaamsgerichte sessie er uit?

In een lichaamsgerichte sessie verkennen we eerst samen jouw verlangens en behoeftes. Zou je graag een diepere verbinding willen met je lichaam? Ervaar je veel spanning in je lijf en zoek je manieren om je lichaam weer te kunnen laten ontspannen? Of ben je misschien op zoek naar praktische oefeningen om stress te reguleren en je zenuwstelsel te kalmeren? Afgestemd op jouw wensen werk ik met verschillende methoden en technieken

Tension & Trauma Release Exercises (TRE)
Somatic Movement
— Fascia Release

In een lichaamsgerichte sessie geef ik je praktische tools om oude stress en spanning te los te laten. Zodat je meer ontspanning ervaart in het dagelijkse leven en je een diepere verbinding met je lichaam kunt ervaren.

Tension & Trauma Release Exercises

TRE is een lichaamseigen methode om oude spanningen en stress te ontladen door middel van natuurlijke spier en bindweefsel trillingen. Dit is een natuurlijk ontladingsmechanisme wat ons lichaam gebruikt om de overtollige stress letterlijk van zich af te schudden. Wanneer we een heftige situatie meemaken, kan het lichaam vanuit zichzelf beginnen te trillen, misschien heb je dit al eens ervaren. Vaak proberen we dit trillen te onderdrukken waardoor het lichaam de ontlading niet af kan maken. Ik werk met een zachte vorm van TRE waarmee we verbinding maken met dit natuurlijke herstelreflex zodat we deze bewust kunnen inzetten om spanning af te voeren. Een methode die je na begeleiding vervolgens zelf thuis kan inzetten wanneer je maar wilt.

somatic movement

Somatic Movement is een holistische benadering van het lichaam en nodigt je uit om op een reis van zelfontdekking te gaan door middel van bewuste beweging. Het is een waardevolle manier om je lichaam beter te leren kennen en dieper te verbinden met jouw lichaamsbewustzijn. Je leert zachte bewegingen die uitnodigen om spanning los te laten of gerichte bewegingen die je in kunt zetten om gedurende de dag spanning los te laten en je zenuwstelsel te kalmeren.

Fascia
Release

Fascia Release richt zich op de bindweefsel lagen van ons lichaam. In dit dieper gelegen, zachte weefsel wordt vaak spanning en stress opgeslagen. Dit kun je ervaren in fysieke pijn, beperkte mobiliteit en verhoogde spierpanning. Door het inzetten van massageballen en zachte stretches en bewegingen maken we je bindweefsel weer soepel en elastisch. Hierdoor kun je meer bewegingsruimte en minder spierspanning in je lichaam ervaren.