Selecteer een pagina

Hi, mijn naam is

Melissa

Ik geloof erin dat lichaam- en ademwerk een directe ingang zijn naar een diepere verbinding met jezelf en een waardevolle tool om diepe transformatie uit te nodigen in je leven. Mijn levenslange fascinatie voor beweging bracht me van dans, yoga en meditatie naar bewezen lichaamsbewuste werkvormen vanuit een therapeutische benadering. Als gecertificeerd Ademcoach, opgeleid in TRE en en Lichaamsgerichte traumatherapie werk ik – los van het verhaal van de cliënt – voornamelijk met de adem en het lichaam als informatiebronnen. Deze vertellen soms een heel ander verhaal dan ons hoofd.

Dit heb ik zelf ook ervaren. Mentaal leek ik traumatische gebeurtenissen uit mijn verleden prima te kunnen (ver)dragen, maar mijn lichaam dacht daar anders over. Steeds weer ervoer ik dezelfde terugkerende klachten in mijn bekkengebied. Hoeveel fysiotherapeuten, osteopaten en andere lichaamswerkers in de afgelopen jaren hun uiterste best hadden gedaan om met hun handen van buitenaf de spanning weg te halen; geen enkel resultaat was blijvend. Pas toen ik actief met mijn lichaam en ademhaling aan de slag ging ontstond er blijvende verandering.

Mijn verhaal

Waarom adem- en lichaamswerk?

Jarenlang heb ik gezocht naar methodes en technieken om de verbinding met mijn lichaam blijvend te herstellen. Mijn lange zoektocht bracht me uiteindelijk bij ademwerk, lichaamswerk en Trauma Release Exercises (TRE). TRE is een natuurlijk ontladingsmechanisme en lichaamseigen methode om door middel van schudden en trillen de spanning en trauma te ontladen vanuit het zenuwstelsel. Na een paar maanden van dagelijks een paar minuutjes ontladen vond er fysiek een transformatie plaats. Van spanning, verkramping, gevoelloosheid en verharding ontstond er geleidelijk zachtheid, ontspanning, ruimte en meer contact en gevoel met mijn bekkengebied.

Mijn lichaam bepaalde zelf van binnenuit het tempo waardoor dit keer het resultaat wel blijvend was.

Toen ik 5 jaar geleden mijn eerste verbonden ademsessie ervaarde besefte ik hoeveel kracht en potentie er verborgen ligt in de ademhaling. Binnen enkele minuten maakte ik door de adem contact met intens verdriet waar ik nog niet eerder bij kon komen. Een verdriet dat zoveel ouder voelde dan dat ik me bewust kon beseffen en het voelde bevrijdend om die oude tranen ongegeneerd te laten vloeien. Door het verbonden ademenen kon ik contact maken met emoties die op een diepere onbewuste laag in mij aanwezig waren. Ik maakte contact met mezelf op een diepere laag zoals ik die nog niet eerder ervaren had en kon oude opgeslagen pijn via deze weg veilig loslaten.

Het is mijn missie om meer mensen kennis te laten maken met de kracht van adem- en lichaamswerk. Daarin werk ik altijd vanuit een liefdevolle, gecentreerde basis: een afgestemde en zachte benadering waarin ik niks forceer en de basis van het contact geaard en veilig voelt. Met behulp van adem- en lichaamswerk leer ik je hoe je met praktische tools en handvatten in je dagelijkse leven blijvende verandering in beweging kunt brengen en de regie over jouw lichaam weer terug kunt pakken. Niet alleen nu, maar voor de lange termijn.

let’s breathe

Ademwerk

Vanuit zachtheid onderzoeken we wat jouw adem te vertellen heeft. Door middel van een bewust verbonden ademhaling nodig ik je uit om je adem weer vrijer te laten stromen waardoor je contact kunt maken met dieperliggende emoties en spanningen en deze op een veilige manier los kan laten.

Losse ademsessie +- 120 min €135,-

let’s feel

Lichaamswerk

Ons lichaam vertelt het verhaal van alle ervaringen die we hebben meegemaakt in het leven en slaat deze momenten op. Door middel van lichaamswerk begeleid ik je naar een verhoogd lichaams-bewustzijn, meer ontspanning, ruimte en meer bewegingsvrijheid en mobiliteit. Als je lekker in je lichaam zit, zit je ook lekkerder in het leven.

Losse lichaamsgerichte sessie +- 75 min €85,-

The Movement Sessions

Retraites & events

Voel je een verlangen om je een paar dagen onder te dompelen in de wereld van adem en lichaamswerk? Samen met Lotte Willemsma (dans en bewegingstherapie, EMDR, Somatic Experiencing) organiseer ik regelmatig retraites in Nederland en in Portugal.